qr code

qr code

Είμαστε όλοι φίλοι

Είμαστε όλοι φίλοι
"Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πως να ζω, τι να κάνω και πως να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο.Η σοφία δε βρισκόταν στην κορφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο"
Του Robert Fulghum

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

3 Οκτωβρίου: Πανελλήνια ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα σχολεία της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών.
Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».
Ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ορίστηκε φέτος η Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 και η θεματική της είναι «Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους».
*Οι αθλητικές δράσεις μπορούν να εμπλουτιστούν και να συνδυαστούν με προβολές ταινιών, βίντεο σχετικής θεματολογίας...... 
Παρακολουθήσαμε λοιπόν και εμείς με την βοήθεια του βιντεοπροβολέα σχετικό βίντεο με αθλήματα.... βίντεο με Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες....  και μιλήσαμε για τα οφέλη του αθλητισμού....



Πήραμε μέρος σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες στην αυλή του σχολείου μας....






και ζωγραφίσαμε το αγαπημένο μας άθλημα..











Ακούσαμε, μάθαμε και δραματοποιήσαμε το τραγουδάκι ..." Το δεξί χεράκι πάνω.."

Το δεξί χεράκι πάνω,
τη γυμναστική μου κάνω,
και τ'αριστερό ψηλά,
τραλαλά λα -τραλαλά.

Τα χεράκια κατεβαίνουν, 
και στο πλάι ανεβαίνουν,
σαν πουλί εγώ πετώ,
τραγουδώ δεν σταματώ.

Τα χεράκια στη μεσούλα,
έγινα σωστή σταμνούλα,
τώρα και στο κεφαλάκι,
έγινα και καλαθάκι.

Τα χεράκια δεξιά...,
τα χεράκια αριστερά...,
πάνω τα χεράκια,
κάτω τα χεράκια.

Τα χεράκια μου στη μέση,
η γυμναστική μ'αρέσει,
τραλαλά λα -τραλαλά
τραλαλά -τραλαλά...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου