qr code

qr code

Είμαστε όλοι φίλοι

Είμαστε όλοι φίλοι
"Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πως να ζω, τι να κάνω και πως να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο.Η σοφία δε βρισκόταν στην κορφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο"
Του Robert Fulghum

Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

"Νους υγιής, εν σώματι υγιεί"
Αυτό ήταν ένα σύνθημα ζωής και πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και του οποίου η δυναμική είναι διαχρονική και επίκαιρη.
Ασκούσαν στην αρχαία Ελλάδα οι πρόγονοι μας τους νέους, ώστε από τη μια να εκπαιδεύουν το σώμα, ώστε να διατηρείται γερό και αποδοτικό και από την άλλη να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν τις δυνάμεις του πνεύματος. Αυτό το δεδομένο ίσχυε και εξακολουθεί να ισχύει.
Οι μαθητές που ασκούνται σε τακτική βάση έχει αποδειχτεί ότι έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο και υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στην σωματική και στην νοητική-ψυχική υγεία.
Το σχολείο και γενικότερα το εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να επενδύσει στην αναβάθμιση της σωματικής εκπαίδευσης των μαθητών, έτσι ώστε εκτός από την σωματική υγεία, να υπάρχει και βελτίωση στις επιδόσεις τους στα μαθήματα.
Αυτό διαπιστώσαμε σήμερα μετά την επίσκεψη μας στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου και παρακολουθώντας το πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου "Αθλητική εκδρομή-δραστηριότητες"
Υπέροχη!!!!
Μετά από πολλές δραστηριότητες και ενώ θα περίμενε κανείς να είναι τα παιδιά κουρασμένα...., αυτά ήταν μες την ενέργεια και μες την χαρά!!!
Γιατί να μην υπάρχουν γυμναστήρια σε όλα τα σχολεία;;;;

Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους γυμναστές, για την καταπληκτική ξενάγηση στους χώρους του Παγκρήτιου Σταδίου και για τις πολύ ωραίες δραστηριότητες με τις οποίες απασχόλησαν τα παιδιά μας και πέρασαν μια υπέροχη μέρα!!!

Πληροφορίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες...

 Λαμπαδηδρόμοι ..

 Ξενάγηση στον εξωτερικό χώρο του σταδίου..



 Στον εσωτερικό χώρο- γυμναστήρια...


 Δραστηριότητες....  Σκυταλοδρομίες


Στόχος...


Αγώνες ταχύτητας...


 Ακόντιο...
Ενόργανη- δοκός..



Κρίκοι....


Ασκήσεις εδάφους..







Θα ξαναπάμε!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου