qr code

qr code

Είμαστε όλοι φίλοι

Είμαστε όλοι φίλοι
"Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πως να ζω, τι να κάνω και πως να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο.Η σοφία δε βρισκόταν στην κορφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο"
Του Robert Fulghum

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

6 Μαρτίου: Πανελλήνια ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού


Απόσπασμα από το μήνυμα της Υφυπουργού Παιδείας για την ημέρα κατά της ενδοσχολικής βίας....!
Το σχολείο κλείνει την πόρτα στο φόβο και στη βία. Ανοίγουμε μια μεγάλη αγκαλιά αλληλεγγύης, σεβασμού, φιλίας, στήριξης και ευγενούς άμιλλας. Η μαθητική ζωή είναι μια συναρπαστική διαδρομή γνώσης, εξέλιξης και ολοκλήρωσης που περνά μέσα από δυνατές σχέσεις κατανόησης και στήριξης. Μαθαίνουμε να μοιραζόμαστε και να στηριζόμαστε. Σε αυτή τη διαδρομή κάθε αντιπαλότητα που εκδηλώνεται με τρόπο επιθετικό και βίαιο δεν έχει θέση. Έχουμε χρέος όλοι μαζί να υψώσουμε έναν τοίχο σε κάθε συμπεριφορά που απομονώνει, πληγώνει και τραυματίζει παιδιά μέσα στο σχολείο, να ανοίξουμε τα αυτιά μας και να ακούσουμε τον ψίθυρο, από την κραυγή του φόβου όσων δεν τολμούν να μιλήσουν. Έχουμε όμως και την ευθύνη να εντοπίσουμε και να αποτρέψουμε την επιθετικότητα όσων τολμούν να υπερβούν τα όρια. Όλες οι όψεις ενός προβλήματος απαιτούν εγρήγορση και συνεργασία όλης της σχολικής κοινότητας. 
Η σημερινή ημέρα δεν είναι ημέρα μόνο εκδηλώσεων είναι ημέρα χρέους και ευθύνης. Είναι μια ημέρα συμμετοχής με ιδέες και καλές πρακτικές που θα ωφελήσουν τη σχολική κοινότητα για όλη τη σχολική χρονιά.
Περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο
shorturl.at/gBNT8

Στο σχολείο μας καταγράψαμε τις απόψεις των παιδιών για: "τι είναι  ΒΙΑ;" και 
"τι είναι ΑΓΑΠΗ;"
Με τη ΒΙΑ η καρδιά μας πονάει και τσαλακώνεται, ενώ με την ΑΓΑΠΗ είναι χαρούμενη!!!!

Διαβάσαμε το βιβλίο: "ΟΙ λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε"
και σχολιάσαμε......
Αποτέλεσμα εικόνας για οι λέξεις δεν είναι για να πληγώνουμε


 Δημιουργήσαμε μια αφίσα με ένα υπέροχο λουλούδι : Το λουλούδι της φιλίας" με τις φωτογραφίες των παιδιών στο κέντρο και τα πέταλα να είναι  καρδούλες που έκοψαν τα παιδιά και έγραψαν πάνω μια λέξη, που μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα...!!
Το μήνυμα της αφίσας: ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ......ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ...!!











Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου