qr code

qr code

Είμαστε όλοι φίλοι

Είμαστε όλοι φίλοι
"Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πως να ζω, τι να κάνω και πως να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο.Η σοφία δε βρισκόταν στην κορφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο"
Του Robert Fulghum

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

2 Απριλίου: Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στις 2 Απριλίου ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ( 2 Απριλίου 1805), γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.          Καθιερώθηκε πριν από 54 χρόνια (1966), από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη νεότητα, με σκοπό να τονώσει την αγάπη για το διάβασμα και να στρέψει την προσοχή στα παιδικά βιβλία, σε μια προσπάθεια διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.                                            
Κάποια από τα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν είναι:
Το μολυβένιο στρατιωτάκι - Skroutz.gr          Το ασχημόπαπο - Andersen Hans Christian | Public βιβλία     ΑΝΤΕΡΣΕΝ, ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ - Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ - Ηλεκτρονικό ...      Το κοριτσάκι με τα σπίρτα - Andersen Hans Christian | Public βιβλία        Η ΜΙΚΡΗ ΓΟΡΓΟΝΑ - ΑΝΤΕΡΣΕΝ ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ | Παιδικά | IANOS.gr    ΑΝΤΕΡΣΕΝ, ΧΑΝΣ ΚΡΙΣΤΙΑΝ - Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ - Ηλεκτρονικό ...
Σήμερα λοιπόν, κάναμε την πρώτη τηλεδιάσκεψη με τα παιδιά μας!!                                     
 Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη, και αφού είπαμε τα νέα μας, πως περνάμε τις μέρες που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι,  μας παρουσίασε και μας διάβασε η κούκλα με το όνομα "Ελπίδα", (που εμφανίστηκε σε δικό της παράθυρο), μια ιστοριούλα, " Η Μαγισσούλα Φαντασία" που την έγραψε η Ερωφίλη. Είναι σχετική με τον κορωνοίο και το τι μπορούμε να κάνουμε όσο είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι, αν διαθέτουμε φαντασία!
 Ακολούθησε παιγνίδι με γρίφους και κρυμμένα παιγνίδια σε διάφορα σημεία του σπιτιού του κάθε παιδιού και  το διασκεδάσαμε πολύ!! 
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα σας στέλνουμε διάφορους  συνδέσμους, για να ακούσετε όμορφα παραμύθια από μια εξαίρετη νηπιαγωγό:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ!!




ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΏΝ


























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου