qr code

qr code

Είμαστε όλοι φίλοι

Είμαστε όλοι φίλοι
"Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πως να ζω, τι να κάνω και πως να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο.Η σοφία δε βρισκόταν στην κορφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο"
Του Robert Fulghum

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Μέσα μεταφοράς-Κυκλοφοριακή αγωγή

 Την εβδομάδα που μας πέρασε ασχοληθήκαμε με τα μέσα μεταφοράς. Συζητήσαμε για τον τρόπο που μετακινούνταν οι άνθρωποι παλιά και πως μετακινούνται σήμερα. Με την μέθοδο του κολάζ φτιάξαμε τα μέσα μεταφοράς σε ομαδική εργασία...


Ταξινομήσαμε τα μέσα μεταφοράς σε αυτά της στεριάς, του αέρα και της θάλασσας. Μετρήσαμε και γράψαμε τον αριθμό 5. Εντοπίσαμε το αρχικό γράμμα σε κάθε μέσο μεταφοράς και βρήκαμε κι άλλες λεξούλες που αρχίζουν απ' αυτό (βλ. προηγούμενες αναρτήσεις)


Λύσαμε το αίνιγμα για το ποδήλατο...




Κατασκευάσαμε αερόστατα...




και βαρκούλες...



Τα παιδιά του ολοήμερου έφτιαξαν αυτοκίνητα με κούτες...




Οι πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων μας...



Διαβάσαμε το βιβλίο της Έλενας Δοριάκη "Ο κύριος Κοκοδούλης μαθαίνει για την κυκλοφοριακή αγωγή", καθώς και το "Καλώς τον κύριο ΚΟΚ". 













Μιλήσαμε για τους κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής και γνωρίσαμε τον Σταμάτη και τον Γρηγόρη. Ταξινομήσαμε τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας σε απαγορευτικές, κινδύνου, πληροφοριακές και υποχρέωσης. Αφού κάναμε και την πρακτική μας άσκηση...



 πήραμε διπλώματα οδήγησης...



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου